Copyright © 2018-AGRINIO TOUR SRL
ACASAROMANIAPelerinaj la Manastirile din Ardeal Pelerinaj la Manastirea Frasinei GRECIA ISRAEL UCRAINA TURCIAMitilini Insula Sfintilor RAFAEL, NICOLAS si IRINIZIUA Adormirii Maicii Domnului in KefaloniaPELERINAJ LA CONSTANTINOPOL(ISTAMBUL)Sfanta Teodora de la Vasta, Malevi,Sfantul NectarieSfantul Dimitrie Izvoratorul de Mir din Thessaloniki....26 octombrieHramul Sfantului Nectarie din Eghina 09 noiembrie Sfantul Gherasim si Sfantul Dimitrie 16 oct.-26.octZiua Sfantului Spiridon 12 decembriePelerinaj la Sfintele Mânăstiri din Ucraina: Cernăuți-Bănceni-Boian-Poceaev-KievPelerinaj In IsraelContact
Picture 666.jpg
IMG-20180703-WA0000 sfanta teodora de la vasta
PELERINAJ IN GRECIA
de
ZIUA SFANTULUI SPIRIDON
12 decembrie
plecare pe 10 decembrie


Ziua I-a: 10.12.2018 ora 6,00. Plecare din Bucuresti Se traversează Bulgaria pe ruta Ruse- Pleven- Sofia-Kulata-Promachonas. Sosire la  Meteorevizitam atelierul de Icoane Zyndros.
Cazare la Kalambaka orasul de la poalele Meteorelor 
Ziua a II-a : 11.12.2018 Mic dejun.Vizităm: Complexul monastic Meteore cu Manastirile: Marea Meteora, Aghia Triada, Sfantul Stefan. Plecare spre Corfu. Travesare cu feryboat-ul si inchinare la Manastirea Paleokastrita, dupa care vom participa la Slujba de Priveghere inchinata Sfantului Spiridon. Cazare la hotel in Corfu.

Ziua a-III-a: 12.12.2018  Participare la Sf. Liturghie si la PROCESIUNEA organizata in cinstea Sfantului Spiridon. Dupa aceea vom pleca spre Thessaloniki.Cazare la Thessaloniki sau în împrejurimi.

Ziua a-IV-a 13.12.2018  La Thessaloniki unde ne vom închina la:
Biserica Sf.Dimitrie Izvoratorul de Mir cu moastele Sf. Dimitrie si Sf.Anisia;
Biserica Sf.Sofia cu moastele Sf. Vasile cel Nou;

Biserica Sf.Teodora cu moastele Sf. Teodora din Tesalonic si a Sf. Cuv. David;
Biserica cu moastele Sf. Grigore Palama;Plecare spre Romania in drum ne vom inchina la Manastirea Suroti unde se afla moastele Sf. Arsenie Capadocianul si la mormantul Cuv. Paisie Aghioratul. Manastirea Sf.Anastasia Farmacolitria, din satul Vasilika unde se afla si Moastele Sf. Ierarh Teona ( + 1542 ).

Tariful de 229 euro include: Transport cu microbus 8+1 aer conditionat, , traversari cu fery-boat-ul pentru persoane si autocar; Taxe de pod, drum autostrada, parcare; combustibil, diurna si cazarea soferilor,  CASCO, RCA; Cazare la Hotel in camere duble sau triple echivalent 2* cu mic dejun inclus.

Pretul este valabil pentru un grup de minimum 7 de persoane. 
Persoana de contact: Constantin Mobil: 0720036000;sau Valina Valina 0773 865 903
Sfantul Spiridon al Trimitundei
Corfu
Sfantul Spiridon s-a nascut in jurul anului 270, in Aski, Cipru, si a fost pastor de oi. Dupa moartea sotiei sale, alege sa duca o viata ascetica. Ajunge episcopul Trimitundei, o cetate din apropierea orasului Pafos. Participa la primul sinod ecumenic de la Niceea din anul 325, unde a fost condamnata invatatura lui Arie, care sustinea ca Iisus Hristos nu este Fiului lui Dumnezeu, ci doar un om cu puteri supranaturale.
Spiridon al Trimitundei
Sfantul calator
In fiecare an, pe 12 decembrie, papucii Sfatului Spiridon sunt schimbati. Se spune ca ei se tocesc ca urmare a drumului parcurs spre vestirea lui Hristos in intreaga lume. De aici si denumirea de “Sfantul calator”. Din marturiile unor clerici reiese ca pentru perioade scurte de timp, trupul sfantului nu mai este prezent in racla, iar atunci cand revine, este cald si prafuit.
Acesta este si motivul pentru care, in cantarile Acatistului sau spunem: “Bucura-te ca esti si cu oamenii cu trupul petrecator; Bucura-te ca incaltamintele tale slujesc ca dovada“.
Moastele Sfantului Spiridon
Sfantul Spiridon a trecut la cele vesnice in anul 348 d.Hr, la varsta de 78 de ani. A fost ingropat in Biserica “Sfintilor Apostoli“ din Trimitunda.
Cand saracinii au cucerit cetatea, cipriotii au decis sa ia moastele Sfantului Spiridon si sa le duca in Constantinopol. Asa s-a descoperit ca a fost invrednicit de Dumnezeu cu darul neputrezirii.
Moastele sale au fost mutate in Serbia, in anul 1453, iar la scurt timp au fost aduse in Grecia, in insula Corfu, unde sunt prezente si astazi.
sursa: CrestinOrtodox.ro
vizitam atelierul de Icoane Zyndros
vizitam atelierul de Icoane Zyndros.