Copyright © 2018-AGRINIO TOUR SRL
ACASAROMANIAPelerinaj la Manastirile din Ardeal Pelerinaj la Manastirea Frasinei GRECIA ISRAEL UCRAINA TURCIAMitilini Insula Sfintilor RAFAEL, NICOLAS si IRINIZIUA Adormirii Maicii Domnului in KefaloniaPELERINAJ LA CONSTANTINOPOL(ISTAMBUL)Sfanta Teodora de la Vasta, Malevi,Sfantul NectarieSfantul Dimitrie Izvoratorul de Mir din Thessaloniki....26 octombrieHramul Sfantului Nectarie din Eghina 09 noiembrie Sfantul Gherasim si Sfantul Dimitrie 16 oct.-26.octZiua Sfantului Spiridon 12 decembriePelerinaj la Sfintele Mânăstiri din Ucraina: Cernăuți-Bănceni-Boian-Poceaev-KievPelerinaj In IsraelContact
Picture 666.jpg
IMG-20180703-WA0000 sfanta teodora de la vasta

PELERINAJ DE ZIUA
SFÂNTULUI  PAISIE AGHIORATUL
12 IULIE 2019
10.07.2019 ora 6.30
Plecare din Bucuresti pe ruta Ruse-Pleven-Sofia-Promahonas-Drama. Sosire la Mânăstirea Ikosifinissa. Sfânta mănăstire din Panagia Ikosifinissa este a doua cea mai importantă mănăstire din Macedonia, care până astăzi mulțimea de oameni credincioși vizitează mănăstirea pentru a se ruga în fața icoanei Panagiei Ikosifinissa și pentru a îmbrățișa icoana Acheiropiitos.
11.07.2019
Participarea la slujba de dimineata dupa care vom pleca spre Mânăstirea Sipsa unde ne vom închina la Sfintele Moaste ale Sfantului Gheorghe Karslidis, de asemenea ne vom închina la Mânăstirea Sfatul Pantelimon, dupa care ne vom îndrepta către Thessaloniki pentru cazare în jurul orei 13,00 unde ne vom odihni câteva ore după care vom pleca la Mânăstirea Souroti pentru a participa la Slujba de Priveghere în cinstea Sfântului Paisie Aghiorâtul. Apoi ne vom deplasa la hotel pentru cazare.
12.07.2019
Participam la Sfânta Liturghie cu ocazia sărbătoririi zilei Sfântului Paisie Aghioratul dupa care ne vom deplasa la Thessaloniki unde ne vom închina la:
- Biserica Sf.Dimitrie Izvoratorul de Mir cu moaștele Sfântului Dimitrie
si ale Sfintei Anisia;
- Biserica Sf.Sofia cu moaștele Sf. Vasile cel Nou;
- Biserica Sf.Teodora cu moaștele Sf. Teodora din Thessaloniki si a Sfântului Cuvios David Thessaloniceanul. Cazare în Paralia Katerini.
13.07.2019
Ne vom închina la Mânăstirea Sfântul Efrem Sirul si Manastirea Sfantului Dionisie de la poalele OLIMPULUI. Plecare spre România în drum ne vom opri la Sofia unde ne vom închina la Catedrala Alexadru Nevski .
PRET: 160 EURO. Înscrieri la:
 0720036000 - Constantin

sfantul-cuvios-parinte-paisie-aghioritul-privind-in-sus
  Starețul Paisie, după numele său de mirean Arsenie Eznepidis, s-a născut în Farasa Capadociei – Asia Mică, la 25 iulie 1924, de ziua adormirii Sfintei și Dreptei Ana, din părinți evlavioși. 
  Tatăl său se numea Prodromos și era conducătorul locuitorilor Farasei. Pe mama sa o chema Evloghia (mai târziu, în Konița, o strigau Evlampia). 
"Cel mai bun medicament în orice încercare a noastră este cugetarea la încercările cu mult mai mari prin care au trecut semenii noştri.”"
Unii oameni îmi spun că sunt indignați de faptul că există multe lucruri greșite în biserică. Atunci eu le spun să întrebe o muscă: „Sunt flori în apropiere?”, iar ea le va răspunde: „Nu ştiu dacă sunt flori, dar acolo în mormanul acela de gunoi poţi găsi toată mizeria pe care o vrei”. Şi va începe să îţi înşiruiască toate locurile murdare pe unde a fost. Dar dacă întrebi o albină: „Ai văzut vreun coș de gunoi prin zonă?”, ea îţi va răspunde: „Coş de gunoi? Nu, n-am văzut nici unul, pe aici e plin de flori parfumate”. Şi va începe să îţi înșiruiască toate florile din grădină sau de pe pajişte. Vedeţi voi, musca nu ştie decât unde este mizeria, în timp ce albina ştie unde se găsesc irişii sau zambilele.
Iar eu am realizat că unii oameni sunt asemenea muștelor, iar alții asemeni albinelor. Cei care se aseamănă cu muștele găsesc răul în orice și sunt preocupați de el. Aceștia nu văd binele din jurul lor. Dar cei ce se aseamănă cu albinele nu văd decât bine oriunde s-ar uita. Oamenii limitați gândesc și privesc totul într-o manieră greșită, în timp ce aceia care au gânduri pozitive, orice ar vedea, orice li s-ar spune, vor gândi într-o manieră optimistă.
Eikosifinisa-monastry