Copyright © 2018-AGRINIO TOUR SRL
ACASAROMANIAPelerinaj la Manastirile din Ardeal Pelerinaj la Manastirea Frasinei GRECIA ISRAEL UCRAINA TURCIAMitilini Insula Sfintilor RAFAEL, NICOLAS si IRINIZIUA Adormirii Maicii Domnului in KefaloniaPELERINAJ LA CONSTANTINOPOL(ISTAMBUL)Sfanta Teodora de la Vasta, Malevi,Sfantul NectarieSfantul Dimitrie Izvoratorul de Mir din Thessaloniki....26 octombrieHramul Sfantului Nectarie din Eghina 09 noiembrie Sfantul Gherasim si Sfantul Dimitrie 16 oct.-26.octZiua Sfantului Spiridon 12 decembriePelerinaj la Sfintele Mânăstiri din Ucraina: Cernăuți-Bănceni-Boian-Poceaev-KievPelerinaj In IsraelContact
Picture 666.jpg
IMG-20180703-WA0000 sfanta teodora de la vasta
UN STROP DE RACOARE IN ARSITA VIETII

OBOSITI CALATORI AI ACESTEI VIETI, VENITI SI VEDETI UIMITOARELE DESCOPERIRI DE LA KAREEA THERMI-MITILINI!
SF.Mc. RAFAEL, NICOLAE si IRINI si cei impreuna cu ei care au marturisit credinta crestina.
Locul cruntelor persecutii asupra crestinismului din Mitilini a devenit un liman al sperantei pt toti cei indurerati.

Minunile SF. Rafael, SF. Ierarh Nectarie, SF. Ioan Rusu, SF. Efrem cel Nou, au ajuns pana la marginile pamantului.Ziua a I-a: 28.07. 2018  ora 6.00. Plecare din Bucuresti . Vom traversa Bulgaria pe ruta Ruse - Veliko Tarnovo - Komotini - Kavala. Imbarcare pe Feryy-boat și plecare spre Mitilini(Lesvos) locul martiriului.
Ziua a-II-a: 29.07.2018  ora 6,00.Sosire în Mitilini. Participare la Sf Liturghie la Manastirea care adaposteste moastele Sf. Mc. Rafael, Nicolas si Irina si a celor care au mucenicit împreuna. Cazare la Manastire.
Ziua a-lll-a: 30.07. 2018 Participare la Sfanta Liturghie, dupa care vom merge la Mandamados să ne inchinam la icoana Sfântului  Arhanghel Mihail.
Sfânta Icoana a fost facută din țărâna amestecata cu sangele calugarilor macelăriti de turci. Din acest masacru a scapat un calugar , cel care a făcut icoana. Langa icoana se poat vedea încăltari de fier pe care   le oferă crestinii. La fiecare sase luni se învechesc. În acest fel se arată ca Arhanghelul străbate toată insula precum si acolo unde este chemat.
Seara ne vom îmbarca pe fery-booat cu direcția Pireas și vom calatori toata noaptea.
Ziua a-IV-a: 31.07. 2018 Sosire în Pireas unde ne vom îmbarca pe alt ferry-boat și ne vom opri în insula Eghina la Manastirea Sfantului Nectarie. Cazare la Manastire.
Ziua a-V-a: 01.08. 2018 Participare la Sf. Liturghie la Sf.Nectarie. Plecare spre insula Evvia se ne vom închina la Biserica din Procopie unde se află moastele Sf-lui Ioan Rusu, M-rea Cuv David, unde se cinstesc moastele Cuv.David si se afla mormantul Sfântului Iacov Tsalikis care a reânființat Manastirea care devenise Stâna de oi.
In drum vom trece prin Nea Makri - Atica (Colina Neprihanitilor) , la M-rea Buneivestiri a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, unde se cinstesc moastele intregi ale Sf.Mucenic Efrem Cel Nou, mare factor de minuni si grabnic ajutator intru toate nevoile.
Cazare la Manastirea Cuviosului David.
Ziua a-VI-a: 02.08. 2018 Plecare spre portul Agiokampos unde vom traversa cu ferry-boatul la portul Glyfa dupa care ne vom îndrepta pașii spre Meteore. În drum ne vom opri și ne vom închina la M-rea Kato Xenia, unde se afla o parte din Braul Maicii Domnului si icoana facatoare de minuni . Maica Domnului Straina. Cazare la Kalambaka la poalele Meteorelor.
Ziua a-VII-a: 03.08. 2018. Vizita a 2-3 Manastiri de pe Meteore dupa care ne vom îndrepta pașii spre Thessaloniki unde ne vom inchina la:
- Biserica Sf.Dimitrie Izvoratorul de Mir, unde se afla și Sfintele Moaște.
- Biserica Sfanta Sofia care este construita în stilul celei din Istambul, Vasile cel Nou;
- Biserica Sf.Teodora cu moastele Sf. Teodora din Thessaloniki si a Sf. Cuv. David Thessaloniceanul
- Biserica cu moastele Sf. Grigore Palama; CAZARE în Thessalonik.
Ziua a-VIII-a: 04.08. 2018 Timp liber pentru cumparaturi dupa care vom Pleca spre România unde vom ajunge în cursul dupa amiezii în funcție de formalitațile vamale.
Tarif informativ 410 EURO include:
Transport cu microbus aer conditionat, traversari cu fery-boat-ul pentru persoane si microbus : Glyfa -Evvia, Pireas Eghina si retur, Pireas Mitilini(Lesvos), Mitilini (Lesvos)-Kavala; Taxe de pod, drum autostrada, parcare; combustibil, diurna si cazarea soferilor, CASCO, RCA; Cazare la Hotel echivalent 2* si la manastiri.
Persoana de contact: Constantin Dinca Mobil: 0720036000; 0766 747 121; e-mail:  peleringrecia@gmail.com


120765_karyes-lesbos-mitilene-14_w180.jpg
Insula MITILINI(Lesvos sau Lesbos) fusese cucerita de turci inca din anul 1462. In anul1463 crestinii s-au rasculat impotriva turcilor. Rascoala a fost inabusita in sange. Turcii au banuit ca Manastirea din Termis a avut un rol in rascoala, asa ca au atacat-o si au distrus-o.In Vinerea Mare turcii au arestat pe Sfinti cand savarseau Slujba Prohodului. Staretul Rafael afost batut cu salbaticie; mai intai l-au lovit cu patul pustilor peste maini, pana I le-au paralizat. Apoi a fost tras de barba si de par , doborat la pamant si chinuit. Plin de sange, Sf. Rafael le-a aratat crucea pe care o purta la gat, si le-a spus.Noi acesteia ne inchinam si niciodata nu ne vom lepada de ea.In acest timp diaconul Nicolae era si el batut si chinuit cumplit, fiind mai plapand a facut infarct. Staretul Rafael a fost omorat in chip salbatic- prin taiere cu fierastraul prin gura. Aceasta s-a intamplat in Martea luminata.
Atunci au ars si faclii mai mici: Rafael, prunc de 11 luni, copilul primarului, pe care turcii l-au smuls din bratele mamei si calcat in picioare. Irina , fiica primarului, avea 12 ani, mai intai turcii i-au taiat o mana pe care au arucat-o in fata parintilor ei, nadajduind ca vor scoate de la ei ceva despre rascoala. Apoi chinuitorii i-au deschis gura Irinei si au turnat in ea apa clocotita, la urma au ars-o de vie intr-un vas de lut. Acest vas al muceniciei se afla astazi in Sf Manastire. Maria, mama Irinei, a fost tinuta legata de un copac, in cele din urma a facut stop cardiac. Elena, o fetita orfana de 15 ani, care era in grija primarului satului, a fost si ea chinuita si ucisa. Vasile, invatatorul satului, a fost chinuit indelung, iar la sfarsit decapitat si i s-a pus capul intre picioare. Asa au fost gasite sfintele moaste.
SF.Mc. RAFAEL, NICOLAE si IRINI si cei impreuna cu ei care au marturisit credinta crestina.